Besök någon av Sveriges bästa sommarstäder

Sverige är ett fantastiskt land. Nu när sommaren börjar komma med så är det inte fel att kika på vad det finns för alternativ att besöka under semestern. Det finns många fina platser och städer, men kan inte ta upp dem alla, så därför nöjer jag mig med några av  Sveriges bästa sommarstäder.

Kalmar - en vinnare

Kalmar, är en stad som många gånger om tagit hem titeln Årets sommarstad. Här är det mysigt att flanera omkring på kullerstensgatorna, besöka alla mysiga torg eller ta ett dopp i havet som ligger nära. Kalmar ligger på Sveriges östkust. Missa inte att besöka Kalmar slott om du åker hit, det är det du ser på bilden.

Halmstad - har Sveriges mest kända strand

Halmstad, Gyllene Tiders hemstad är en stad som ger en äkta sommarkänsla. Det finns en gemytlig stadskärna och trevliga uteserveringar. Sedan så finns det hela 56 naturreservat runt omkring. Tylösand ligger här, och det är nog Sveriges mest kända strand. Den är en sju kilometer lång sandstrand med vyer som får dig att associera med stränder utomlands.

Piteå - En trevlig favorit i norr

Piteå är en riktigt trevlig sommastad, även om den ligger i norr. Det är Norrbottens mest populära sommarstad och här finns bland annat Norden riviera. Här finns även Pite havsbad med sin kilometerlånga sandstrand. I Piteå finns det också en skärgård, med cirka 550 öar.

Visby - historia, sol och bad

Visby är Gotlands mest besökta turistort och här finns det gott om historia, Bland annat är de kända för sin ringmur och för den berömda Medeltidsveckan. Gotland har en 800 kilometer lång kust med många fina stränder. Bland populära ställen att sola och bada på har du Gustavsvik, Snäck och Nordenstrand samt Tofta och Sudersand ute på Fårö. 

28 May 2020